Åpningskonferansen: Fremtiden er grønn og går på strøm
20. januar 2017
Fra fagbrev til ingeniør
24. januar 2017

Intelligente kameraer

- Vi tilbyr kameraer med speilreflekslinser med en oppløsning på inntil 30 Mp, sier salgssjef Thomas Sommerfryd i Noby
©Fotograf Audun Braastad

Intelligente kameraer

- Smarte kameraer med høy oppløsning, som selv analyserer situasjoner og varsler, er blant produktene vi viser på Eliaden. På dette området skjer det veldig mye, sier salgssjef Thomas Sommerfryd i Noby.

- De intelligente Avigilon-kameraene kan gjenkjenne mennesker og biler. Eksempelvis kan de oppdage biler som kjører feil vei inn i en tunnel og varsle eller automatisk stenge bommene. Vanligvis brukes de for å overvåke utendørs arealer rundt en bedrift. Operatøren kan få varsel om folk eller biler beveger seg inn på et ikke inngjerdet område, og før det skjer et reelt innbrudd. Operatøren eller systemet kan da velge varsling etter behov.

- Avigilon bruker også speilreflekslinser med en oppløsning på inntil 30 Mp. Oppløsningen er så god at flere operatører kan forstørre sin del av overføringen fra det samme kameraet. Det reduserer antall kameraer.

Sommerfryd viser også film fra et IR-kamera, der reflekselementer som skiltplaten ser ut til å være kraftig overeksponert.

- Ved å forstørre skiltet vil programvaren automatisk kompensere overeksponeringen og vise bilnummeret tydelig. Dette er revolusjonerende teknologi fra Avigilon.

- Vi viser også Provisions enkle måte å skifte gamle lavoppløselige kameraer med nye med full HD. Det gjøres med plug and play.

Pressebilder

– Smarte kameraer med høy oppløsning, som selv analyserer situasjoner og varsler, er blant produktene vi viser på Eliaden. På dette området skjer det veldig mye, sier salgssjef Thomas Sommerfryd i Noby.