Norges største møtested for belysningsbransjen
2. mars 2020
Oppdatering vedrørende Coronaviruset
6. mars 2020

Deltar fordi Eliaden er landets største industrisamling

Daglig leder i Misubichi Factory Per-Willy Skaret

Har deltatt på Eliaden siden de ble eget selskap

I 2016 etablerte Mitsubishi Electric Factory Automation en egen organisasjon i Norge. Deler av dette selskapets produkter var allerede godt kjent i Norge, men moderselskapet ønsket økt satsing på et bredere produktspekter.  Country Manager Per Willy Skar kjente Eliaden godt fra tidligere arbeidsplass og fant det naturlig å bruke denne arenaen for å presentere det nye selskapet.

 

Av Jan Eirik Schiøtz

Solid erfaring
Med en arbeidsstokk som kan vise til om lag 80 års erfaring med Mitsubishi produkter hadde den unge organisasjonen mye erfaren. – Vi har kompetanse innen hele FA feltet, sier Country Manager Per Willy Skar. Det gjelder PLS, HMI, frekvensomformere, servomotorer, roboter og remote I/O. Kundegruppene vi henvender oss til er ganske tradisjonelt. All industri er sentral målgruppe, det inkluderer selvsagt maskinbyggere. Videre er vann og avløpssektoren sammen med infrastrukturen en viktig sektor for en leverandør som Mitsubishi Electric Factory Automation. Skar understreker at selskapet ikke skal utføre prosjektering. Vi er en leverandør av utstyr og komponenter, som støtter maskinbyggere, systemintegratører og sluttbrukere med vår kompetanse.

Nye produkter
– Vår organisasjon er teknisk basert, sier Skar. Ved oppstarten i 2016 hadde to personer salgsoppgaver, resten jobbet tekniske oppgaver. Salgspersonene har også teknisk bakgrunn. Vi må være solide på det faglige, for å kunne gi kundene den supporten de har behov for. Faglig dyktighet, i kombinasjon med lang erfaring, er vårt viktigste konkurransefortrinn. Nå er det flere salgspersoner i hovedkontoret i Drammen og et lokale salgskontor i Bergen er etablert

Selv om vi ikke har flyttet oss lang fra forrige forhandler av Mitsubishi Electric Factory Automation lokaler, er det stort behov for å informere markedet om vår nye eksistens. – Vi brukte derfor mye krefter i den første tiden på å kontakte brukere som allerede benytter utstyr fra moderselskapet vårt, forteller Skar.

 

Eliaden viktig
Allerede i det første driftsåret, 2016, deltok Mitsubishi Electric Factory Automation på Eliaden. Også i 2018 ble det deltakelse og i år vil besøkende nok en gang treffe på selskapet hvis de besøker automatiseringshallen under Eliaden. – Vi prioriterer deltakelse på denne messen, sier Skar. Eliaden er den utstillingen for landbasert industri som er nærmest vår profil når det gjelder produktspekter og besøkende. Vi er fortsatt i en oppbygningsfase av vår virksomhet. I dette arbeidet er det viktig å møte flest mulig aktuelle sluttbrukere og personell fra virksomheter som maskinbyggere. Erfaringen vår er at det oppnår vi på Eliaden.

I år legger vi stor vekt på å vise at vi følger opp digitaliseringstrenden. Videre er frekvensomformere, større brytere, PLS HMI og roboter viktige produktgrupper å få presentert. – en viktig prioritet for oss er å nå både eksisterende og nye kunder, sier skar. I dette arbeidet ser vi på Eliaden som et viktig virkemiddel.