Nyhet på Eliaden 2020 – «All inclusive» design stands
30. januar 2020
Provida Varme til Eliaden
5. februar 2020

INTIN viser «Smarthus Arkitekten» på Eliaden

Intin team bilde med smarthusprosessen

Møt Intin på Eliaden

INTIN viser «Smarthus Arkitekten» på Eliaden   

Fra 26. til 28. mai blir det rekordstor Eliade på Norges Varemesse på Lillestrøm. Aldri før har Eliaden fylt så mange kvadratmeter med spennende utstillere. Mange nyheter blir presentert, blant annet viser INTIN hvordan elektrikere kan få bistand til å montere det siste innen smarthus-teknologi. 

Eliaden, som lenge har vært en av de største fagmessene i Norge, vokser stadig. Eliaden eies av stiftelsen Elektroforum. Overskuddet fra messen går til å fremme bransjens felles næringspolitikk, og arbeid for å sikre god og bred utdanning og rekruttering.

Smarthusteknologi og programutvikler

Bedriften Intin er bygget rundt en entusiastisk interesse for smarthusteknologi, og de tilbyr derfor en tjeneste de kaller for «smarthus-prosessen». Selskapet bistår elektrikere og boligutviklere med å selge og designe smarthus – et program de kaller «Smarthus Arkitekten».

De tilbyr også supporttjenester til montører med online kvalitetskontroll underveis i installasjonen, og gir 12 måneders support til sluttbruker etter at anlegget er tatt i bruk. De tilbyr også tjenester som effektiviserer hverdagen både til salgskonsulenten, prosjektlederen og montøren til elektrikerfirmaer som bruker dem.

– I tillegg til smarthusløsningen og online-tjenestene, utvikler vi en programvare tilpasset utleiemarkedet, og har blant annet en større kontrakt med Forsvarsbygg hvor de leverer 8000 e-låser, samt et flåtestyringssystem for effektiv administrasjon av utleieboligene, sier Hugo Mølmesdal, daglig leder i Intin


– Hvorfor er dere med på Eliaden i år?

– Vi ønsker å nå elektrikerbransjen i Norge med våre tjenester, og ser på Eliaden som en god arena for å møte våre viktigste samarbeidspartnere, elektrikerne, slik at de kan bli mer kjent med mulighetene som ligger i våre tjenester, sier han.

Han sier at elektriker-markedet kanskje ikke vant til å tenke outsourcing av denne typen oppgaver for å redusere tidsbruk, kostnader og øke produksjonskapasiteten sin.

– Vi ser at en del elektrikere finner det krevende å holde seg oppdatert og sette seg inn i alle muligheter og løsninger som finnes i markedet. Vi ønsker å vise elektrikerne at dette løser man effektivt ved å få Intin med på laget. Vi håper å få gode samtaler og diskusjoner med elektrikere om hvilke løsninger og muligheter som finnes innenfor smarthus, og hvordan vi kan være med på å løse utfordringene. Vi håper å få flere samarbeidsavtaler og styrke vår posisjon innenfor smarthus-tjenesten ytterligere, forklarer Hugo Mølmesdal.

– Hva ser dere mest frem til på messen?

– Vi ser frem til å komme i kontakt med bedrifter som i hovedsak arbeider med installasjon i boliger og leilighetsbygg, og som ser at ny smarthusteknologi kan gi sluttbrukeren en merverdi. Vi håper at messen vil fange interessen, slik at vi i ettertid kan sette oss ned og diskutere hvordan vi kan hjelpe den enkelte bedrift.

– Eliaden er også en spennende møteplass der vi får møte andre leverandører, og lære om siste nytt, sier Mølmesdal. – En ting er i hvert fall sikker, det er at ting forandrer seg raskt og teknologien er i en enorm utvikling. For oss er det viktig å holde oss oppdatert slik at vi på best mulig måte kan hjelpe våre samarbeidspartnere, forteller han.

Hvilke produkter ønsker dere å vise frem? Og hvorfor er nettopp dette viktig for dere som selskap?

– Hovedproduktet vi skal vise frem på Eliaden er Smarthustjenesten vår. Vi skal vise hvordan vi kan hjelpe elektrikerbedrifter med alt fra anbudsprosesser til skreddersøm av smarthus. Og, videre hvordan smarthusfabrikken med support effektiviserer hverdagen til montørene, og hvor trygt det er å selge smarthus når man kan tilby sine kunder en supporttjeneste etter at smarthuset er overlevert, forklarer han.

– Vi lanserer også vår nye programvare INVITE, en programvare som effektiviserer og forenkler hverdagen for utleiere. Man kan blant annet automatisere tildeling av digitale nøkler og varmestyring basert på bookinger. Har man kunder i utleiemarkedet anbefaler vi at man tar turen innom standen vår for å bli kjent med INVITE, avslutter en engasjert daglig leder Hugo Mølmesdal til Eliadens reporter.