Micro Matic: Kostbart for gårdeier om nyrenoverte bygg er utdatert etter 3 år
28. september 2019
Gleder seg til Eliade-debut
14. januar 2020

Nesten 11 000 m2

Utstillingsarealet på Eliaden neste år nærmer seg 11 000 m2. Det kan også bli aktuelt å ta i bruk B-hallen.
 Foto: Audun Braastad

Nesten 11 000 m2

– Allerede sju måneder før Eliaden 2020 åpner på Norges Varemesse nærmer vi oss et utstillingsareal på 11 000 m2.

Det er 3 000 m2 mer enn på samme tidspunkt i forbindelse med Eliaden i fjor. Fortsetter denne utviklingen kan det være 250 utstillere før jul, sier en storfornøyd prosjektdirektør Svein Arnesen.

– Ikke siden rekordåret 2008 har det vært større interesse for arrangementet. Mye skyldes nok at standprisen er redusert med 30 prosent, samtidig som det er gode tider i markedet.

– Både C-, D- og E-hallen er nesten full. Daglig kommer det nye påmeldinger. De siste som har meldt seg på er Auralight og Eltek. Med dette trykket kan det også bli aktuelt å ta i bruk B-hallen.

– I 2018 var det mange utstillere som økte standarealet. Denne trenden fortsetter i 2020. SG Armaturen har den største standen på 300 m2. Deretter kommer Elko og Eaton med 250 m2, Defa med 220 m2 og Efa Elektro med 200 m2.

– 20 prosent av utstillerne i 2018 var nye. Av de påmeldte til Eliaden neste år utgjør denne gruppen 25 prosent. Dette viser vekstpotensialet til Eliaden.

Blant nye i 2020 er Glen Dimplex, Efa Elektro, Ledvance, Würth, Powertech og Elektro­importøren.

Erco er med
– De besøkende etterlyser flere lysleverandører på Eliaden. De siste årene har denne utstillergruppen økt, spesielt i 2018. Erco er en av belysningsleverandørene som er på plass neste år.

Salgssjef Magnus Hatlemark forteller at selskapet også hadde stand på Eliaden i fjor.

– Dette er en av de viktigste møteplassene for belysningsbransjen. Her treffer vi potensielle kunder. Vi er godt i gang med å planlegge deltakelsen.
– Messekonseptet blir utarbeidet av hovedkontoret i Tyskland. Vi er opptatt av både riktig plassering av standen og at den skal trekke besøkende.

– Erco har en stor stand på Light+Building i Frankfurt noen måneder før Eliaden, der selskapet presenterer nyheter. Disse kommer også på Eliaden.
– For tiden er vi i gang med flere store prosjekter. Blant annet det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo, der vi skal levere alt utstillingslyset.

Hatlemark er opptatt av å fremme belysningsbransjen på Eliaden.
– Her trenger vi hjelp fra flere lysleverandører.

Kommer tilbake
Arnesen forteller at det på siste Eliade ble gjennomført en besøkende- og utstillerundersøkelse.

– Vi gleder oss over at 96 prosent av de besøkende og 72 prosent av utstillerne sier de kommer tilbake i 2020. Svarene i undersøkelsen gir et meget positivt bilde av Eliaden, som slår ut i påmeldingen til arrangementet i slutten av mai neste år.

”IT møter OT”
– Eliaden arbeider med aktiviteter for å flere og riktige besøkende. Dette gjelder blant annet et nytt konsept for å løfte automatiseringsmiljøet. Med slagordet ”IT møter OT” skal vi presentere teknologitrendene i automatisering, robotisering og digitalisering. Her samarbeider vi blant annet med Nfea og Amnytt.

– Dessuten blir det et eget område for forskning, utdanning og rekruttering. Samtidig skal vi kåre årets nyhet på belysning og elinstallasjon.

Kompetansearena
– Vi er opptatt av at Eliaden skal være en arena for kompetanseoverføring. Dette var den viktigste grunnen til å besøke messen for 20 prosent av de besøkende i 2018. Da ble det gjennomført rundt 60 seminarer både i møterom og på åpne scener i hallene. Dette konseptet skal vi videreutvikle.

– Blant seminarene kan vi nevne at NEK skal presentere den nye versjonen av NEK 700.

 

Publisert første gang i Elmagasinet