Sett av datoene
2. mai 2018
Hvor smart kan et bygg bli?
23. mai 2018

Nordens første førerløse racerbil

«Revolve-teamet 2018»

Nordens første førerløse racerbil

I år kan du møte Revolve NTNU på Eliaden. Denne frivillige studentorganisasjonen søker hvert år de mest engasjerte studentene ved NTNU for å designe, utvikle og produsere en fullblods racerbil.

Fra alle årstrinn
Årets team består av 70 studenter fra 14 forskjellige linjer og alle årstrinn.
Her er det studenter som nettopp startet ved NTNU, men også flere som skriver master eller bachelor om et system på bilen.
-Vår misjon er at studenter skal få bruke teorien de lærer på skolen i et prosjekt som tar for seg alle sidene ved det å være en ingeniør. Vårt fokus er å la medlemmene våre bygge på hva de kan, noe som reflekterer vår visjon – «From theory to practice», sier markedssjef Team 2018 Aida Angell.

Skandinavias første elektriske
Revolve ble etablert i 2010 av fire studenter ønsket en mer praktisk tilnærming til det de lærte på studiet. Den første bilen stod ferdig i 2012. Siden er det bygget én racerbil i året; den ene mer høyteknologisk enn den andre.
Etter å ha bygget to racerbiler med forbrenningsmotor sto den første racerbilen med elektrisk motor ferdig i 2014.
Målet er hele tiden å pushe de teknologiske grensene og resultatet ble at Revolve bygde Skandinavias første elektriske bil i 2016. Denne hadde 4 elektriske motorer, én montert i hvert hjul, 325 sensorer, KERS – Kinetic Energy Recovery System, TV – Torque Vectoring, karbonfiber karosseri og karbonfiber vingepakke.

-Hvert år ønsker vi å lage en racerbil som er bedre enn den forrige. Vi bygger på kunnskap fra tidligere år og har stort fokus på erfaringsoverføring mellom hvert team. Mange av de tidligere medlemmene av Revolve NTNU stiller også opp for å bidra på gjennomgang av konsept og design. Hvert enkelt medlem presenterer sitt system foran nåværende og tidligere medlemmer for å få tilbakemeldinger. Dermed holder vi en stødig framgang i prosjektet og får beskjed om vi har gjort store feil på systemet, sier Angell

Formula Student
Hvert år siden 2012 har Revolve NTNU deltatt i Formula Student. Dette er verdens største ingeniørkonkurranse for studenter og samler over 100 lag fra universiteter over hele verden. Formula Student er bygget opp av forskjellige øvelser og man blir dømt ut fra hvor bra bilen presterer dynamisk, men også hvordan den er bygget opp med tanke på design og kostnader.
Helt fra starten har Revolve NTNU hevdet seg.

Nordens første førerløse racerbil
– Revolve utvikles stadig videre og vi jobber med å fjerne grensene for hva en studentorganisasjon kan få til. Team 2018 skal ikke bare bygge en elektrisk racerbil, men også lage Nordens første førerløse racerbil. Vi skal gjøre om «Eld», bilen fra Team 2017, til en helautonom racerbil.

For å få til dette har vi nå utvidet organisasjonen med både antall medlemmer og fått deltagelse fra flere linjer ved NTNU. Vi har som mål å komme på topp fem, både med den elektriske bilen og den førerløse bilen, for Formula Student sesongen sommeren 2018, avslutter Angell