Utstiller på Eliaden 2018
Gründer spår 200-dobling for smarthus
25. oktober 2017
Utstiller nr. 200 på plass
27. november 2017

Øglænd System – veteran på Eliaden

Fra Øglænd Systems stand på Eliaden 2016

Fra Øglænd System sin stand på Eliaden 2016

Veteran på Eliaden

Øglænd System er en av veteranene blant utstillerne på Eliaden. Vi har tatt en prat med salgssjef Rune Håvik om Eliaden 2018.

– Vi var veldig fornøyde med Eliaden i 2016, og reserverte allerede da plass til Eliaden 2018. Vi har vært med på Eliaden i mange år nå, og har alltid følt at vi har hatt mye igjen for det. Det er selvsagt vanskelig å måle deltakelse i økt omsetning eller lignende, men her treffer vi en stor del av bransjen. Mange er bekymret for at de regionale fellesmessene som har dukket opp de siste par årene undergraver Eliaden, men vi mener disse småmessene er et godt supplement.

Vi støtter inndelingen i grossistleverandører og de som leverer direkte, og har inntrykk av at de fleste satte pris på denne endringen, men det hadde vært ønskelig at grossistene var flinkere til å stille opp selv.

Planleggingen er i gang og vi har opprettet et team bestående av folk fra Marked, Salg og Product Management, som skal jobbe med dette fremover.
Vi var svært fornøyde med konseptet som vi benyttet under Eliaden 2016, og utformingen av standen. Derfor viderefører vi dette, men selvsagt blir det noen endringer, både i form av produkter og profilering.

Vellykket messedeltagelse

-En vellykket messe avhenger av god planlegging. Det må lages en innbydende stand folk har lyst til å besøke. Standpersonellet må være topp motivert, både på selve messa og etter at lokalene på Lillestrøm stenger på ettermiddagen.
Motivasjonen er aldri et problem, da Eliaden er noe våre selgere ser frem til, sier Håvik med et smil.

Produktnyheter

-Av og til skulle vi kanskje ønske vi var i lysbransjen, som kan komme med nyheter nærmest hver uke. Slik har ikke vi det. Men selvsagt skal folk føle at de blir presentert for noe de ikke har sett før. Sier ikke mer i denne omgang, det er bare å glede seg til Eliaden 2018!

Markedet

Det skjer veldig mye spennende, både internt og i markedet. Vi er kjøpt opp av Hilti, og har i dem fått inn en veldig spennende og industriell eier. Videre har vi fått på plass noen nye distriktssjefer; både på Vestlandet og på Østlandet og dette har gitt oss en ny giv.

Noen råd du vil gi oss som jobber med Eliaden 2018?

Vi anser Eliaden som en svært viktig møteplass i bransjen, og føler dere gjør en god jobb. Satsningen på bruk av sosiale medier er bra. Gjennomføringen av selve Eliaden er profesjonell, men Norges Varemesse kan gjøre mye mer.
Mange som reagerte på mangelfull rengjøring av toalettene forrige gang og her må det tas grep.
Og et lite tips til slutt – kunderegistreringen må gjøres mer detaljert, slik at vi får den informasjonen vi trenger nå vi skanner deltakerkortene.