Eliaden 2024 foran skjema

Eliaden 2024 foran skjema

– Sju måneder før Eliaden 2024 åpner på NOVA Spektrum på Lillestrøm har 160 selskaper meldt seg på messen. Disse dekker et utstillingsareal på 10 500 m2. At 70 prosent av arealet i hallene er solgt betyr at vi er foran skjema i forhold til arrangementet i 2022, sier prosjektdirektør Svein Bogerud Arnesen i Eliaden.

Først publisert i Elmagasinet nr. 8, 2023

– Med det høyeste besøkstallet på 14 år fikk Eliaden i fjor et solid comeback etter en ufrivillig koronapause på fire år. Dette viser at fagfolk vil møtes fysisk for å holde seg oppdatert på utviklingen i bransjen, og diskutere faglige problemstillinger med bransjekolleger. Det legger vi forholdene til rette for.

– Målsetting er at messen skal vokse. Signaler i markedet kan tyde på at Eliaden 2024 kan bli den største siden starten i 1984, og kanskje også den største i Skandinavia i sitt slag.

Siemens med rekordstor stand

– Trenden fra 2022 med større og mer påkostede stands fortsetter. Et godt eksempel på dette er Siemens, som neste år skal presentere sine produkter, løsninger og tjenester på installasjons- og automatiseringsområdet på en utendørs stand på 400 m2.

– Vi gleder oss over denne satsingen. Aldri før har det vært en så stor stand på Eliaden. Med tanke på at selskapet er en ledende aktør i elektrobransjen i Norge er dette et tydelig signal til andre som vurderer å delta, om at det er på Eliaden det skjer.

– Rekordstanden blir plassert mellom B- og C-hallen. Her skal to spesialbygde trucker fra Tyskland parkeres. Blant andre større stands er SG Armaturen på 300 m2, Elko på 250 m2, Cenika på 225 m2, Eaton på 200 m2 og Coromatic på 150 m2.

Oppgradert messeområde

– At NOVA Spektrum har oppgradert messeområdet gir nye muligheter. I A-hallen rett innenfor inngangen mot hotellet er det bygget en ny restaurant, med plass til rundt 200 personer. Samtidig er møte- og konferanselokalene i hallen modernisert. Her skal alle kurs, fagseminarer og møter gjennomføres. Dette gjør det lettere for både utstillere og besøkende å orientere seg.

– Vi skal også bruke B-, C- og D-hallen. Vi bytter E-hallen med B-hallen. Sistnevnte er dessuten søylefri, som gir bedre muligheter til å tilpasse plassen til stands og aktiviteter.

Den nye restauranten Lillestrøm Lobby som kan huse rundt 200 personer er et nytt tilskudd på NOVA Spektrum. I tillegg har NOVA Spektrum oppgradert hall A hvor alle kurs, fagseminarer og møter på Eliaden 2024 skal gjennomføres.

Samarbeid med Lyskultur

– Selv om flere lysleverandører som ikke har deltatt på Eliaden på mange år var tilbake i 2022, har vi savnet en sterk felles satsing på dette området. Med et samarbeid med Lyskultur, som også skal ha stand, blir det neste år mye mer synliggjøring av lysbransjen. Hver dag skal det gjennomføres aktiviteter og kurs, der målsettingen er kompetanseløft for både elinstallatører, montører, rådgivere, lysplanleggere og arkitekter.

Bogerud Arnesen er fornøyd med at en rekke lysselskaper allerede har meldt seg på Eliaden 2024.

– I tillegg til SG Armaturen gjelder dette blant annet Signify, Lighthouse Company, Norlys og Plejd. Sammen med Lyskultur arbeider vi for å få med enda flere.

Norgesmesterskap

– Vi er også opptatt av rekruttering og utdanning av elektrofagfolk. I 2022 ble det satt et ekstra søkelys på kvinner i elektrobransjen, blant annet med besøk av «Montørjentene» som er på plass igjen i 2024. Denne satsingen blir fulgt opp. Samtidig skal Gnitz ha stand, der det som vanlig blir folksomt.

– Dessuten er norgesmesterskapet for elektrikere og telekommunikasjonsmontører tilbake. På grunn av kollisjon med eksamen har dette ikke vært gjennomført på Eliaden siden 2014. Mesterskapet som trekker mange besøkende, bidrar til å skape aktivitet på messen.

– At nivået på norske elektrofagfolk er høyt er Fredrik Vehus Skjerve, som til daglig er elektriker i NTE i Verdal, et eksempel på. I fjor ble han både norgesmester og verdens tredje beste elektriker. Under Yrkes-EM i Gdansk i Polen i år tok han en ny bronsemedalje.

Den store møteplassen

Øystein Væringsaasen, teamleder marked i Micro Matic, fastslår at Eliaden er den store møteplassen for elektrobransjen.

– Vi var ikke med i 2022. Da satset vi på messer rundt omkring i Norge for å møte kunder i distriktene. Som en av de større aktørene på Eliaden var vi nok savnet. Derfor er vi tilbake i 2024 med en stand på 160 m2, der vi skal vise vår produktbredde.

– For tiden gjennomfører vi en strategiprosess, blant annet med nyansettelser og organisatoriske endringer. Her har vi eiere som gir oss spillerom. De neste årene vil vi synes.

– Vi er opptatt av å skape et godt arbeidsmiljø. Mange av de ansatte har vært i selskapet i mer enn 25 år. Den siste tiden har fem tidligere ansatte kommet tilbake, blant annet adm. direktør.

– Samtidig som vi satser på kvalitetsprodukter, er vi en kompetansepartner for våre kunder. Vi bistår i hele prosessen, fra prosjektering, valg av produkter og løsninger, programmering, idriftsettelse og teknisk support til service. Kundene stoler på oss.

På spørsmål om hvordan Eliaden kan gjøres enda bedre, svarer Væringsaasen at gjennomføringen av messen er bra.

– Samtidig må arrangøren følge med på nye trender, og hele tiden fornye seg for å være attraktiv.

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.