Arrangør jubler for gjenåpning

Arrangør jubler for gjenåpning

Administrerende direktør Gunn Helen Hagen (foran) og ansatte i Norges Varemesse jubler for at regjeringen fredag sa at varemesser kan åpne igjen etter å ha holdt stengt i drøye 14 måneder . Foto: Stiftelsen Norges Varemesse

Norges Varemesse  er glad for at de nå kan åpne igjen. – Dette er en jubeldag, sier Gunn Helen Hagen, sjef for Norges Varemesse.

– Dette er svært gode nyheter. Vi har jobbet med dette i over et år nå, så dette er en jubeldag, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør for Stiftelsen Norges Varemesse, som også eier og driver Oslo Spektrum.

Varemesser og midlertidige markeder vil ikke lengre bli omfattet av arrangementsregelverket, ifølge en melding fra regjeringen fredag.

Nyheten om at de nå få lov til å gjenåpne, kommer etter at de har holdt stengt i drøye 14 måneder.

– Det blir utrolig, deilig å få hjulene i gang igjen. Det betyr at alle som har ønsket å stille ut og selge sine varer på arrangementene, nå trygt kan takke ja til å delta og begynne å forberede seg til arrangementene, sier Hagen.

150 mill. i tapt omsetning

Hun forteller at varemessen i praksis har vært stengt ned siden 11. mars.

Det har kostet. Norges Varemesse har tapt 150 millioner kroner i omsetning og det blir et betydelig underskudd i 2020, ifølge Hagen, som ikke vil være mer presis på hvor mye de tapte.

Stiftelsen gikk inn i fjoråret med en omsetning på 476 millioner kroner og 45 millioner på bunnlinjen. Tallene for fjoråret er ikke klare ennå.

– Hva er det første dere vil gå i gang med?

– Det vil ikke skje noe i morgen, for å si det sånn, men høsten er reddet. Første arrangement er Oslo Design Fair, en fagmesse innen møbel og design, som skjer i september.

Hagen forteller at de nå gjør seg klar til å følge de relevante smitteverntiltakene, og at det ikke vil koste noe særlig å åpne opp annet enn normal drift.

Norges Varemesse tok alle ansatte, der 111 av dem er fast ansatte, tilbake på jobb etter påske.

– Vi har lange planleggingshorisonter og tok derfor den risikoen det medførte å ta dem tilbake allerede da, sier Hagen.

Kilde: E24

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.