ELKO opplever smarthjem-rush fra elektrikere

ELKO opplever smarthjem-rush fra elektrikere

Rett i underkant av 800 norske elektrikerbedrifter er i dag ELKO Boligpartner.

På ett år har nesten 800 norske elektrikere blitt sertifiserte i ELKOs smarthjem-system. – Etterspørselen fra kundene etter smarthjem har virkelig tatt seg opp gjennom koronapandemien, sier Ivar Hallsteinsson i Hadding Elektro.

ELKO, som har produsert stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell for det norske markedet i over 75 år, lanserte i fjor smarthjemsystemet ELKO Smart og en rekke ulike smarthjemkomponenter.

Fra høsten 2020 kunne norske elektrikerfirmaer sertifisere seg som ELKO Smart-installatører, og på kort tid har nesten 800 elektrikere fordelt på over 400 elektrikerbedrifter landet rundt nå fått opplæringen som kreves. Elektrikerfirmaet Hadding Elektro i Hallingdal var tidlig ute med å bli sertifisert ELKO Smart-installatør.

– Vi opplever etterspørselen som ganske stor, og den har virkelig tatt seg opp gjennom koronapandemien. Kundene begynner å bli mer bevisst på det, og spesielt hva gjelder varmestyring, sier daglig leder Ivar Hallsteinsson.

God respons

Han anslår at Hadding Elektro har installert 30 systemer bare i løpet av første halvår 2021. Hallsteinsson forventer at etterspørselen bare vil øke etter hvert som markedet for smarthjem blir mer og mer modent.

– Fritidsboliger er det største markedet for oss hva gjelder smarthjem, og spesielt det å kunne fjernstyre varmen, senke temperaturen når man ikke er der og samtidig kunne komme til en god og varm hytte når man skal bruke den. Det å kunne overvåke «status» på hytta er også viktig, være seg temperatur ute og inne, sjekke at alt ser greit ut på kameraer og at lys er slått av. Vannsensoren gir også mange trygghet, ved at de får raskt beskjed dersom en lekkasje skulle oppstå, sier han.

Henriette Fischer, produktmarkedssjef i ELKO, mener det er avgjørende for kundenes opplevelse av et smarthjem og mulighetene som ligger i det, at sertifiserte elektrikere tar seg av installasjonen.

– ELKO Smart er i utgangspunktet svært intuitivt og brukervennlig, men for å få utnyttet mulighetene maksimalt så er det en klar fordel for sluttbrukeren at dem som installerer systemet kjenner komponentene godt. Derfor er vi veldig glade for den gode responsen vi har fått på sertifiseringsordningen, sier Fischer.

Populær ambassadørordning

I tillegg til å sertifisere elektrikerbedrifter i installasjon av ELKO Smart, har ELKO også en ambassadørordning for norske elektrikerbedrifter kalt ELKO Boligpartner. Når sluttkunder tar kontakt med ELKO og etterspør elektrikere til alle former for elektroinstallasjoner, blir disse formidlet til firmaer som er en del av ambassadørordningen.

– Det er vinn-vinn for oss og boligpartnerne. Vi i ELKO er sikre på at dem vi anbefaler er seriøse, faglig dyktige og yter uovertruffen kundeservice. Ambassadørene våre får på sin side økt oppdragsmengde og får tilgang til ELKOs forbrukerrettede markedsmateriell som øker mulighetene for mersalg, sier Fischer.

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.