Feirer 20-årsjubileum med over 100 000 solgte smarthus-systemer

Feirer 20-årsjubileum med over 100 000 solgte smarthus-systemer

Ine Dagfinrud er produktsjef for Eatons smarthusløsninger i Norge

I løpet av de siste 20 årene har Eaton utviklet og utvidet produkttilbudet under xComfort-paraplyen. Nå skal fokus utvides til også å omfatte energistyring – alt i en åpen verden med Matter-standarden i bunn.

Først publisert på Elektro 24/7

I 2003 introduserte energistyringsselskapet Eaton det trådløse styringssystemet xComfort, designet for å gjøre styringen av fast belysning, oppvarming og solskjerming enklere og mer energieffektiv. I dag tilbyr xComfort et bredt spekter av trådløse produkter og funksjoner, fra styring av oppvarming, belysning og solskjerming til beskyttelse mot vannlekkasjer.

Den nyeste xComfort-kontrolleren, xComfort Bridge, gir brukere et enkelt konfigurerbart system uten behov for programmering. Dette gjør det mulig for dem å styre sine automatiseringsenheter eksternt via xComfort Bridge-appen, mens xComfort-skyplattformen gir sikker tilgang til alt tilkoblet utstyr.

Neste steg: Energistyring

Ine Dagfinrud er produktsjef for Eatons smarthusløsninger i Norge. Hun forteller at den neste utviklingen av xComfort handler om å gå fra automatisering til energistyring.

– Denne overgangen vil gjøre det mulig for oss å hjelpe kundene med å administrere og optimalisere energiforbruket deres, noe som vil resultere i lavere kostnader og mer bærekraft, sier hun i en pressemelding.

Åpenhet gir mer fleksibilitet

Eaton planlegger å gå fra en lukket proprietær kommunikasjonsprotokoll til en mer åpen og interoperabel standard. Da gir den nylige introduksjonen av Matter-standarden spennende muligheter for fremtiden til xComfort.

Matter er enhetlig smarthusprotokoll basert på åpen kildekode som gjør det mulig for enheter fra ulike produsenter å samarbeide sømløst. Dette betyr at xComfort-enheter kan kommunisere med andre Matter-aktiverte enheter – som igjen gir brukerne flere alternativer og fleksibilitet for deres smarthussystemer.

– Historien til xComfort er et godt eksempel på Eatons engasjement for innovasjon og for å tilby kundene pålitelige kvalitetsløsninger innen automatisering. Tjue år etter lanseringen ser fremtiden for xComfort lys og lovende ut, takket være fokus på energistyring og bruken av nye teknologier som Matter, fastslår nordensjef Jon Helsingeng til slutt i pressemeldingen. 

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.