Grønt og norsk selskap med internasjonal suksess

Grønt og norsk selskap med internasjonal suksess

Zaptec har som mål å forandre verden til det bedre gjennom å skape en mer bærekraftig elektrisk fremtid. Fra venstre: Fredrik Hegland – Sales Operations Manager og Tonje F. Garvik Sales Director – Zaptec Go

Zaptec har som mål å forandre verden til det bedre gjennom å skape en mer bærekraftig elektrisk fremtid.

Salgssjefen i Zaptec sitter daglig i møter med mulige internasjonale samarbeidspartnere, og jobber aktivt med å starte opp salg i flere europeiske markeder.

Selskapet er midt i en spennende reise for å skape bedre personlig mobilitet for folk flest. Team Eliaden har snakket med salgssjef Tonje Frøystad Garvik hos den norske elbilladeraktøren Zaptec, og har loddet stemningen før Eliaden neste år.

– Produksjonsfabrikken Westcontrol, hvor vi produserer laderne våre, ligger 30 minutter unna Stavanger. Det er vi er veldig stolte av, og vi tar ofte med kunder med til fabrikken. Det beste av alt med dette samarbeidet, er at det skaper mange norske arbeidsplasser, og at vi har et norsk produkt, sier en engasjert salgssjef.

– Hvorfor skal dere være med på Eliaden?

– Det er jo superviktig for oss å være der det skjer. Eliaden er den fagmessen der man møter store deler av bransjen vi jobber med. Vi vil møte veldig mange elektrikere og installatører, og jeg antar de har mange spørsmål til oss. Det å vise ansikt, og å være tilgjengelig for kundene er viktig, forklarer salgssjefen.

Tonje F. Garvik Sales Director i Zaptek med laderen Zaptek Pro, som produseres hos Westcontrol rett utenfor Stavanger

Smarte produkter

På spørsmål om hva Zaptec skal vise frem på messen neste år, forteller hun om de smarte produktene, som hjemmeladeren Zaptec Go og
systemladeren Zaptec Pro. Begge er smarte ladere, som automatisk kan lade på smarte tider av døgnet.

Zaptec Go er en lett, fin lader som kan pryde husveggen og kommer i mange ulike farger.

Fordelen med Zaptec Pro er at den er skalerbar i antall så langt man måtte ønske.

– På Zaptec Pro-modellen er det 90 prosent utnyttelse av strømmen, konkurrentene våre greier ikke levere mer enn 60 prosent. Det er klart den beste laderen på markedet, og den som passer best til for eksempel borettslag. I denne modellen er det også muligheter for å stille tidspunkt for når laderen skal lade i løpet av døgnet.

– Vi skal også ha med en effektmåler som lastbalanserer mot borettslag og sameier. Det er viktig å vite hvor mye man kan belaste hovedsikringen til enhver tid.

Vi vil også også ha med en ny kabelholder som vi gjerne vil vise frem til installatørene.

Hvordan arbeider dere i Zaptec mot installatørmarkedet?

– Vi har egne ansatte som jobber spesifikt mot installatørene for å ivareta deres interesser, og vi har også en supportavdeling i Norge som tar vare på installatørene. De er viktige kunder for oss, og har vært en viktig del av Zaptecs utvikling. Tilbakemeldingene vi får fra dem tar vi på alvor, slik at vi klarer å utvikle en best mulig løsning, forteller hun.

Har dere planer om å ha noen konkurranser eller leker på standen
deres?

– Det skal jeg innrømme at vi ikke har tenkt på enda. Det jeg kan si nå, er at vi kommer til å gjøre alt for at det blir en hyggelig messestand å besøke.

Hva gjør dere for å få nye kunder?

– For det første leverer jo vi markedets beste ladeløsning, vi har et bra kvalitetsprodukt. For det andre forsøker vi å være tilgjengelige gjennom supportavdelingen vår. Vi har over 90 % tilfredshet med supportavdelingen, og det er jo ekstremt høyt. Vi forsøker rett og slett ha nok folk på plass slik at kunder føler seg sett og at vi er raskt på besøk hos kunder når det kreves, sier hun.

Hva tenker dere blir viktig for elektrobransjen neste år?

– Jeg tenker det blir viktig å møte den nye strømtariffen som blir nytt for beboere i eneboliger å forholde seg til fra 2022. Det blir også viktig å huske på at smarte strømløsninger kan lønne seg på sikt. Og jeg tror jeg det blir viktigere å kjøpe kvalitetsprodukter som kan takle fremtidens strømnett.

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.