Elektrokvinnen og Elektrobransjens mangfoldspris 2024!

Elektrokvinnen og Elektrobransjens mangfoldspris 2024!

Runar Hansesætre mottok Elektrobransjens mangfoldsprisen 2024 og og Heidi Lie ble kåret til Elektrokvinnen mottok

– Denne prisen viser at den jobben jeg gjør blir lagt merke til. Men det er mange som nå er gode rollemodeller og jobber for å øke kvinneandelen i bransjen, og den gode medvinden vi er i, må fortsett med økt styrke, sa Heidi Lie etter at hun hadde mottatt den gjeve prisen.

I tillegg til Heidi, som er forbundssekretær i El og IT Forbundet og kom nesten direkte fra lønnsforhandlinger til prisutdelingen, var også Anne Sødem, Caverion Norge og Lea Erlandsen, elektriker i MIFO juryens utkårede til finalen.

Heidi Lie har fagbrev som telekommunikasjonsmontør fra Telenor, IT-utdannelse, utdannelse som elektroteknikker, Ekom og innen bærekraft og økonomi. Heidi startet som lærling i 1996, og har siden den gang lang erfaring innen flere felt i bransjen. Hun har blant annet erfaring som bas og montør, styre- og tillitsvalgserfaring, samt fartstid som leder i forskjellige verv.

Initiativtaker til Montørjentene

Hun var initiativtaker til å starte opp Montørjentene-nettverket som i år har 10 års jubileum, og som hun fortsatt er leder av. Heidi er ikke i tvil om at arbeidet både har vært viktig, og nå virkelig er i ferd med å bære frukter.

– Bransjen har virkelig sett oss, men vi må ikke senke farten for bransjen er helt avhengig av å øke kvinneandelen og mangfoldet. Dette gir veldig motivasjon til å fortsette å holde trøkket oppe!

Ahlsell ble årets vinner av Elektrobransjens mangfoldspris

Ahlsell Norge ble kåret til Elektrobransjens Mangfoldspris 2024, takket være selskapets unike topplederforankring, strukturert og langsiktig arbeid med god kompetanse i bunnen. Hos Ahlsell ser de en tydelig sammenheng mellom verdiskaping og mangfold samt verdien av å skape høy involvering og entusiasme hos ledere på alle nivåer, var blant juryens begrunnelser for at nettopp Ahlsell gikk til topps i sterk konkurranse med GK og SG Armaturen.

Rørt

Det var en rørt Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell Norge, som kunne motta prisen på vegne av selskapet.

– Vi har lenge lagt stort fokus på både det synlige og det usynlige mangfoldsarbeidet, og ser at det gjør noe med tankesettet til lederne våre. Av våre 40 butikker, har over halvparten av dem kvinnelig butikkleder. Det gjør noe positivt med de som blir ledet, og det gjør noe positivt for kundene. Vi skal representere hele bredden i befolkningen. Skal vi klare det, må vi ha mangfold blant våre ansatte. Vi har også med hell satset på å rekruttere medarbeidere fra andre bransjer enn elektro. Det gjør at vi får nye perspektiver og nye impulser.

– Mangfoldsfokuset vår har også gitt resultater på bunnlinjen ved at vi selger mer enn noen gang. Med andre ord; mangfoldsledelse er også økonomisk lønnsomt!

Prisen ble delt ut av Ida Thorendahl, daglig leder i Lyskultur, Elektrokvinnen 2023 Lisa Marie Moe og Elektrokvinnen 2022 Karoline Nystrøm, og juryen har bestått av Frank Jaegtnes (adm.dir. EFO), Loveleen Rihel Brenna (grunnlegger og daglig leder, Seema), Ove Guttormsen (adm.dir Nelfo), Ida Thorendahl (daglig leder, Lyskultur), Karoline Nystrøm (Chair Advisory Board on Diversity, EFO) og Helene Astrup (senior HR rådgiver, Bravida).

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.