22kW-ladestasjonen som skal bli en «game changer» for offentlig og privat lading

22kW-ladestasjonen som skal bli en «game changer» for offentlig og privat lading

Foto: Elektro247

DEFAs Sales & Operations Director Kim Kristoffersen og Group Marketing Manager Unni Amundsen kunne endelig presentere den nye, smarte ladestasjonen DEFA Power under Eliaden, og kan fortelle om stor nysgjerrighet. – Dette produktet vil befeste vår posisjon som en ledende aktør i e-mobility-bransjen, sier Kristoffersen.

I 2020 lanserte DEFA laderen «eRange IQ», sin hittil mest komplette ladestasjon skreddersydd for bruk hjemme og anlegg, som er blitt svært godt mottatt i markedet. Nå har selskapet utviklet den enda smartere «DEFA Power». Forventningene er skrudd enda et hakk i været, forteller Sales & Operations Director Kim Kristoffersen til Elektro 24-7.

Dette vil bli en av de første AC-laderne med OCPP 2.0.1 og Plug & Charge.

– Et produkt som er bygd på en helt ny plattform, og som vil befeste vår posisjon som en ledende aktør i e-mobility-bransjen både i Norge og i våre naboland. Ladestasjonen har 22 kW lading, uansett omgivelsestemperatur som gir bileierne den effekten som er lovet. Våre produkter gir også installatørene gode muligheter for økt inntjening.

Han trekker også fram deres egenutviklede, fulldynamiske lastbalansering som en stor fordel, da den gir raskest mulig lading og lar brukeren utnytte sin strømkapasitet best mulig.

– Vi har vårt eget baksystem i CloudCharge – en løsning for administrasjon og betaling av lading – men har også åpnet for å tilknytte oss til andre baksystemer og systemleverandører og er med det opptatt av å kunne dra fordel av hverandres gode løsninger. Vi ønsker ikke å være proprietære som mange av våre konkurrenter. Vi ønsker å gå mot åpenhet og en felles bransjestandard.

Lange tradisjoner

DEFA er et norskeid selskap med tradisjoner tilbake til 1946, og som har tatt en ledende posisjon i Norden som leverandør av ladeløsninger for el- og hybridbiler. Selskapet er også verdensledende på elektrisk bilvarme og leverer lader og invertersystemer til proffmarkedet, samt komplette belysningsløsninger til alle typer segmenter. I dag har det 450 ansatte fordelt på tre kontinenter.

Nylig inngikk DEFA storavtaler om leveranse av ladekabler til tre av verdens ledende produsenter av el- og hybridbiler. Dette har bidratt til at DEFA på kort tid har blitt en av de største leverandørene av ladekabler i Europa. Kablene selges også gjennom detaljhandel under navnet eConnect.

– Innovasjon ligger dypt forankret i selskapets DNA, og vi jakter hele tiden på en bedre og enklere løsning. Vi har stor tro på at DEFA Power vil være den beste ladestasjonen i markedet, og vil være på plass i butikkene i Q3. Produktene lanseres samtidig i vår hjemmemarkeder Norge, Sverige og Finland, med størst fokus på Norge.

– Hvem er målgruppene?

– Vi ønsker å treffe alle med pluggbare biler- både elbiler og hybrider – går bredt ut i mange salgskanaler. Det vil si bil- og elektrobransjen og via eget salgsapparat og partnere. I tillegg vil vi se på mulige andre salgskanaler etter hvert. 

Direkte til installatøren

For installatører som finner dette interessant, vil DEFA Power ladestasjon være tilgjengelige for direkte kjøp fra DEFA til å begynne med.

– Vi generer også business for installatøren for eksempel via bilkanalene, da vi selger ferdig installert produkt og med det generere oppdrag for installatøren. Dette er et produkt vi er sikre på mange vil omfavne, sier Kristoffersen.

https://www.defa.com/no/

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.