Aiko Solar vil bruke Eliaden som et springbrett til det norske markedet

Aiko Solar vil bruke Eliaden som et springbrett til det norske markedet

Aiko inngikk tidligere i år avtale med solcelle-distributør Libra Energy, som et ledd i satsingen på det europeiske markedet. Foto: Aiko

Det verdensledende kinesiske energiteknologiselskapet Aiko har kastet sine øyne på det norske markedet for sin satsing på solcellepaneler og tilhørende systemer. Da er et naturlig å bruke Eliaden som et springbrett, sier Yueqi Wang, salgsansvarlig hos Aiko Solar.

Aiko er kanskje mest kjent som en ledende aktør innen PERC-teknologi, og som stadig har sprengt grenser for effektiv konvertering av sollys til strøm. De siste årene har mye av fokuset vært å utvikle egne solcellemoduler basert på teknologien All Back Contact (ABC). Kort fortalt optimaliserer ABC-strukturen energiopptaket ved å fjerne metallrutene som hindrer sollys, og plassere de på baksida av panelene. Serien «ABC Black Hole» mottok nylig den prestisjetunge Red Dot Award 2023 for sitt produktdesign.

– Aiko investerer milliarder av kroner hvert år i FoU. Det har resultert i verdensledende teknologi og produkter innen solenergiproduksjon, som vi nå ruller ut globalt, sier Wang.

Som en del av satsingen i Europa, har selskapet bygget et 10.000 kvadratmeter stort logistikksenter i Nederland. Det muliggjør leveranser i Europa på mellom 1-6 virkedager – avhengig av mottakerens beliggenhet. Tidligere i år inngikk selskapet avtale med Libra Energy, Europas ledende solcelle-distributør.

Vil vise seg fram på Eliaden

Wang påpeker at det norske markedet er viktig for dem, og at Eliaden er en fin arena til å gjøre seg bedre kjent.

– Vi vil gjerne være en del av fellesskapet Eliaden representerer, og vi gleder oss til å kunne vise fram våre unike produkter og teknologier til de besøkende. Vi ønsker spesielt å fokusere på vår «No.1 Efficiency ABC-modul» for bolig-og industrimarkedet med verdens høyeste kommersielle moduleffektivitet på 24 %.

For å vekke ekstra oppmerksomhet, vil selskapet ta med seg sin AIKO-dekorerte varebil inn i utstillingen, og hun lover mye aktivitet og gøy på standen.

– Men vi vil forhåpentligvis få størst respons for våre prisbelønte ABC-moduler, ved at publikum kan se på dem og ta på dem og få all informasjon de ønsker. Vi har store forventninger til at mange installatører ønsker å bli en del av vårt nettverk og kunne tilby markedet solenergiløsninger med den høyeste virkningsgraden.

– Vi ønsker å være nær kundene våre, snakke med dem og støtte dem. Derfor er vår tilstedeværelse i Norge viktig.

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.