EFO-fokus på digitalisering og bærekraftig logistikk

EFO-fokus på digitalisering og bærekraftig logistikk

Administrerende direktør i EFO, Frank Jaegtnes (t.h.) og Ahlsell Norges markedssjef for elektro Bjørn Richard Hansen ser frem til spennende dager på Eliaden

Som tidligere omtalt, vil EFO samle grossistene på en felles stand også under årets utgave av Eliaden. Administrerende direktør Frank Jaegtnes legger opp til et spennende program fra scenen, hvor det både blir bransjetemaer og der hver enkelt grossist vil presentere seg.

– Av fellestemaer vil bærekraft og digitalisering være på agendaen. Det stilles store krav til klilmavennlige bygg ,og nå må man også kunne rapportere på hvor stor klimaavtrykk (CO2 utslipp) et bygg har. For å få til dette regnskapet kreves klimadata helt ned på produktnivå, representert ved EPDer (Environmental Product Declaration), forteller han.

– Disse EPDene legges nå inn digitalt i vår varedatabase (EFObasen) og brukes av grossistene for å hjelpe elektroentreprenørene å oppfylle kravene til
rapportering. Dette vil bli forklart og diskutert fra scenen.

Bærekraftig logistikk

Et annet tema er bærekraftig logistikk. Hvilken rolle tar grossistene for å sikre at produktene foreligger der de skal og til riktig tid?
Kan vi drive smartere logistikk og unngå transport av «luft» i halvtomme trailere?

– Hele BAE-næringen leter nå med lykt og lupe etter å få ned kostnadene samt øke effektiviteten. Dette klarer vi ikke uten å digitalisere dataflyt og
arbeidsprosesser. Vi vil se på hvordan det står til i dag og hva som er de viktigste grepene som skjer fremover for å sikre åpen og standardisert
informasjonsutveksling gjennom hele verdikjeden. Grossistene har her en viktig rolle med å støtte elektroentreprenøren med riktige og gode data.
Så vet jeg at flere av grossistene har egne temaer som virkelig er i tiden, og som vil gi nyttig input til tilhørerne.

Ahlsell vil fortelle om sitt Partner-konsept

Ahlsell Norge er en av grossistene du vil møte under EFOs flagg på Eliaden 2024. Der kan du blant annet få høre om fordelene du kan få ved å bli Ahlsell Partner-medlem, forteller selskapets markedssjef for elektro Bjørn Richard Hansen.

Ahlsell har lang bransjeerfaring når det gjelder elektroinstallasjon. Sortimentet består av kabel og installasjonsmateriell, apparater og sentraler samt belysning og varme fra ledende leverandører. Grossisten har også komplette systemløsninger innen data/tele og alt du behøver av verktøy og arbeidsklær, og er
eksperter på prosjektleveranser og rådgivning.

– Ahlsell er et viktig bindeledd mellom produsent/leverandør og elektriker ved å frakte varene fra A til B på en miljøvennlig måte. Vi har over 100 000 artikler på lager som i de fleste tilfeller er hos deg dagen etter bestilling, forteller han.

Gjennom bærekraftig transport, gir grossisten også sine kunder et fortrinn, ved at de kan innfri de kravene som stilles til dem i forhold til eget klimaregnskap.

– Som en stor aktør, er det lettere for oss å legge til rette for at alle kan stå på lik linje i forhold til klimavennlig transport og som gjør det enklere å være proff.

Viktig med synlighet

Ahlsell var også representert på EFOs fellesstand under Eliaden 2022, som både var nyttig og hyggelig, sier Hansen.

– For oss er det viktig å være synlig og vise oss fram, blant annet ved å være på de arenaene hvor elektrikerne samles. Eliaden den viktigste møteplassen for elektrobransjen, derfor er det en selvfølge at vi takker ja til en slik mulighet. Det er fint at grossistene løftes fram på denne måten, og det er også positivt at EFO har gjort enda mer ut av sin og grossistenes tilstedeværelse enn sist.

Ahlsells markedssjef kan love at de vil benytte scenen aktivt, blant annet til å snakke om Ahlsell Partner-konseptet sitt. Som Ahlsell Partner-medlem er du en del av bransjens største fellesskap.

– I tillegg til ekstra bonus på alt du handler får du tilgang til eksklusive hjelpemidler for drift, kompetanseheving og markedsføring. Her er det muligheter for ekstra lønnsomhet! Vi vil også komme innom både vårt bærekraftfokus og om alt vi kan bidra med ut over elektrosegmentet. Vi gleder oss!

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.