Elotec vant anbudskontrakt med Politidirektoratet og Kriminalomsorgen

Elotec vant anbudskontrakt med Politidirektoratet og Kriminalomsorgen

Eliaden utstiller Elotec AS ble tildelt kontrakt for levering av pust og bevegelsesensorer til Politidirektoratet (POD) og Kriminalomsorgen (KDI). Kontrakten har en verdi på 10,5 millioner. Estimert verdi for Elotec i tilsvarende markeder, er på 100 MNOK.

Løsningen som leveres er skapt og egenutviklet av Elotec i Norge. Måleinstrumentet er basert på radarteknologi og kunstig intelligens. Denne måler tilstedeværelse, bevegelser, pust og puls kontaktløst med en liten sensor i taket for å unngå uønskede hendelser i fengsel og arrest. 
– Vi presenterer lettfattelig informasjon for tilstedeværende personell. Kunder i inn- og utland har allerede oppdaget viktigheten av den revolusjonerende teknologien, skriver Elotec i en pressemelding.
 

Allerede på plass i arrest og fengsel

Elotec er allerede på plass i flere norske og utenlandske arrester og fengsler med løsningen Elotec EloCare. Blant annet i Trondheim sentralarrest og ved de nye høysikkerhetsfengslene i Agder har EloCare blitt et uunnværlig verktøy i deres hverdag.

Helge Busch, fagleder i arresten i Trondheim sier i et intervju i Politiforum følgende: 
– Jeg vil påstå at dette radarsystemet er det beste verktøyet for å observere de innsatte for å unngå uønskede hendelser.

Arne Gustav Lien, fagleder for arrest i Vest politidistrikt, omtaler i samme intervju systemet som det mest revolusjonerende hjelpeverktøyet i arrestarbeidet, siden han begynte som arrestforvarer i 1987.

Formell innkjøpsavtale

Elotec, Politidirektoratet og Kriminalomsorgen inngår nå en rammeavtale som vil åpne store muligheter for videre ekspansjon av Elotecs virksomhet innen radarteknologi.

– Vi merker allerede trykket fra ulike instanser i inn- og utland som står på trappene klar for å investere i et innovativt verktøy som forenkler hverdagen og bedrer HMS-forhold for de involverte, skriver Elotec avslutningsvis i pressemeldingen.

Les mer om Elcotec.

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.