Fra Latvia med avansert strømforsyningsteknologi

Fra Latvia med avansert strømforsyningsteknologi

Energolukss er en ledende aktør innen strømforsynings- og energilagringsløsninger med base i Latvia. Under Eliaden 2024 vil de blant annet vise fram BESS» (Battery Energy Storage Systems). Illustrasjonsfoto.

Eliaden tiltrekker seg utstillere også langt utenfor landegrensene. Fra Latvia kommer Energolukss, som har vært den ledende leverandøren av full-service backup og garanterte strømforsyningsløsninger i Latvia i mer enn 25 år.

– Eliaden ser vi veldig fram til, sier selskapets prosjektassistent Reinis Štromanis.  

Prosjektassistenten kan fortelle om et selskap med stor suksess både i hjemlandet og i Europa takket være deres ledende produkter og systemer innen strømforsyninger og energisparing. Det omfavner også det skandinaviske markedet.

– Ja, vi har lang erfaring med å jobbe i Skandinavia, og kan vise til en rekke store leveranser av containerløsninger til industrien, skreddersydd for det tidvis røffe og krevende nordiske klimaet. Vi garanterer pålitelige og holdbare løsninger for ulike behov, uansett ytre påvirkninger. I tillegg til vår brede range av strømforsyninger, har Energolukss kontinuerlig fokus på å tilby banebrytende teknologier i energisektoren, sier han – og trekker spesielt fram det avanserte batterilagringssystemet «BESS» (Battery Energy Storage Systems). Et system som i økende grad blir ansett som verdifulle investeringer i møte med utvidelsen av fornybar energi. 

– Ved å inkludere BESS-teknologi, forbedrer vi effektiviteten og levetiden til våre strømforsyningsløsninger. Det gjør oss kapable til å tilby ikke bare pålitelig energibackup, men også bidra til nettstabilitet, toppbarbering og sømløs integrering av fornybare energikilder.  

Štromanis påpeker også deres tette og gode samarbeid med Oslo-baserte Evyon, som gir et ekstra supplement til å bistå sine kunder.  

– Evyons ekspertise innen batteriteknologi og energilagring kompletterer vår muligheter og forpliktelse til å levere høyytelsesløsninger. Sammen jobber Energolukss og Evyon for å fremme integreringen av banebrytende teknologier. På den måten vil vi sikre at våre kunder får de mest pålitelige, effektive og bærekraftige kraftløsningene – selv under de utfordrende forholdene i Skandinavia!  

SKANBATT er også med  

Også SKANBATT vil bli å finne på Eliaden 2024, som er deres første deltagelse. Med hovedbase i Kristiansund, trenger de på langt nær å forflytte seg like langt som Energolukss – men har en enda lenger reise å vise til som tilbyder av batterier. Nærmere bestemt mer enn 30 år.  

I 2016 byttet selskapet navn fra Sangvik Service til SKANBATT og spisset satsingen mot energisegmentet. Det har resultert i kraftige innhugg i markedet og en firedobling av om setningen. SKANBATT fører kjente merker som Energizer, VMF, Varta, Optima og Trojan. Hovedambisjonen er å være en ledende aktør på det norske markedet, men selskapet har også kastet sine blikk utenfor våre landegrenser.  

I tillegg til et omfattende utvalg av batterier og batterirelatert utstyr, har SKANBATT utvidet tjenestene til å inkludere bærekraftige energiløsninger for både boliger og næringsbygg. Porteføljen omfatter i dag solcelleanlegg til hus, næringsbygg og fritidsformål som båt, bobil og hytte, samt aggregater, batteriladere, invertere, bærbare strømforsyninger og solventilatorer som distribueres over hele landet gjennom et stort forhandlernettverk.  

Det sterke samfunnsfokuset på energieffektivisering og det grønne skiftet de siste årene, har naturligvis gitt god drahjelp.    

– Batterier er et av de viktigste elementene i den grønne satsingen, eksempelvis ved å bruke dem i samspill med solceller. I tillegg sikrer det fortsatt drift av kritiske funksjoner ved strømbrudd i helsebygg, næringsbygg, kontorbygg etc., sier salgssjef Tom André Myrland. – En batteriløsning, sikrer at det ikke skjer.  

Selskapet har nå 100 prosent fokus på B2B-segmentet, og Myrland forteller at de alltid er på jakt etter flere forhandlere på veien mot ytterligere vekst. Det håper han å finne etter deltagelsen på Eliaden 2024, og lover et lønnsomt samarbeid for begge parter.  

– Våre produkter er etterspurte i markedet, og har således et stort forretningspotensial for våre forhandlere. Ikke minst ser stadig flere verdien i å ha lagringsmuligheter. Når vi i tillegg vet at det vil komme intensiver fra myndighetene om subsidiering av batterier på lik linje med solceller, vil det føre til ytterligere etterspørsel. Jeg håper mange installatører vil kjenne sin besøkelsestid og se de mulighetene det gir.  

Etablert for å støtte grønn omstilling i bedrifter  

Vi kommer ikke utenom MPNP Energy Solutions når vi skal omtale utstillere innenfor batteriteknologi. MPNP Energy Solutions ble etablert som et datterselskap av Marine Parts & Propulsions sommeren 2023, med et tydelig formål: Å støtte norsk industri med å sikre pålitelige strømleveranser, og samtidig støtte industribedriftene i deres omstilling for å drive det grønne skiftet. Det vil daglig leder Ivan Nordnes Dahlberg gjerne fortelle mer om under Eliaden 2024.   

Ivan Nordnes Dahlberg ble hentet fra Statnett SF for å bygge opp det nye energiselskapet, og var på plass 1. september i fjor. Siden har det vært svært travle dager, forteller han.  

– Takket være vår kompetanse, kvalitetsprodukter, dyktige samarbeidspartnere og sterke kundeengasjement er vi allerede godt rigget for å imøtekomme og ivareta våre kunders behov. 

Ivan er utdannet sivilingeniør og kommer fra over åtte år i Statnett, der han har hatt lederstillinger innen leveringskvalitet i kraftsystemet, vedlikehold og logistikk. Han har vært pådriver for å øke hastigheten på digitaliseringen av Statnett og kraftbransjen ved å utvikle effektive arbeidsmetodikker.  

I MPNP Energy Solutions bidrar han til forsyningssikkerhet ved å levere pålitelige og fleksible løsninger for nødstrøm og annet strømbehov.  

– Vi kan sørge for at industrien alltid har strøm når de trenger det, og der de skal bruke den. 

MPNP Energy Solutions er importør av Teksan i Norge og leverer aggregat fra 9 til 2800kVA og batterilagring fra 258 til 3226 kWh (200-2000kW). Batteriene kan integreres med energikilder som f.eks. sol, vind og dieselgeneratorer. Teksan sitt styringssystem (EMS) kan integreres med produkter og EMS fra andre leverandører og Teksan sin EMS kan fungere som både master og slave. 

Batterilagringsløsningen «TESS» er en form for energilagring som lagrer elektrisk energi ved å konvertere den til elektrokjemisk energi. Med TESS batteriløsning som er basert på toppmoderne Teksan teknologi, kan du være trygg at du har energien du trenger lett tilgjengelig.  

Energiselskapet har også et tett samarbeid med moderselskapet, og det legger ikke skjul på at de har ambisiøse vekstmål. På hjemmesiden forteller MPNP Energy Solutions at de skal ansette folk innen fagområdene elektro og automasjon samt tekniske selgere – og med utvikle selskapet videre og jobbe for at norsk industri også blir morgendagens vinnere.  

– Vår erfaring viser at pålitelighet i energiforsyningen blir stadig mer viktig, spesielt i lys av økende utfordringer som økt kapasitetsbehov i strømnettet, usikre leveringstider på kritiske komponenter til strømforsyningen og store variasjoner i hvordan norske bedrifter og offentlige virksomheter har prioritert sine nødstrømløsninger. Dette understreker betydningen av det vi gjør hos MPNP Energy Solutions – ikke bare som en forretning, men som en del av et større samfunnsoppdrag!  

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.