Karoline Nystrøm er Elektrokvinnen 2022

Karoline Nystrøm er Elektrokvinnen 2022

Tidligere adm. direktør Karoline Nystrøm (i midten) i Schneider Electric Norge fikk prisen Elektrokvinnen 2022. Til venstre EFO-direktør Frank Jaegtnes og markedsdirektør Ida Thorendahl i EFO Foto: EFO

– Det viktigste for meg er at mer enn hundre kvinner var nominert til denne prisen, sa Karoline Nystrøm etter å ha mottatt prisen Elektrokvinnen 2022 på Eliaden 2022.

Sak publisert først i Elmagasinet

EFO-direktør Frank Jaegtnes opplyste at hun var en av fem kandidater til prisen.- Alle disse har gjort en betydelig innsats for å løfte frem kvinner i bransjen, og vise hva de kan oppnå.

Nystrøm, som har arbeidet i bransjen i 25 år, gikk nylig av som adm. direktør i Schneider Electric Norge.

– I dag har det vært snakket en del om mangfoldledelse. Jeg vil trekke det et skritt videre og si at dette er moderne ledelse, fastslo Nystrøm da hun takket for prisen.

– Det er svært motiverende å vite at kvinnene i bransjen bidrar til samfunnsutviklingen. Det vil stå igjen en grunnmur etter oss.

En vei å gå

På utdelingen fikk forsamlingen høre utdrag fra en rapport Senter for mangfoldledelse (SEEMA) har gjort for Elektroforum om elektrobransjen og kvinner. Lars Hjelset avslørte at næringen mangler en skikkelig definisjon av hva de legger i mangfold, og en plan for hvordan de vil rekruttere og beholde kvinner i bransjen.

Anne Marte Mehammer fortalte om hvordan det er å være ung, kvinnelig energimontør i BKK. Hun pekte på nødvendige tilpasninger for at jenter skal trives og bli i slike jobber. Dette gjelder eksempel garderobe- og toalettfasiliteter, og tilpasset arbeidstøy og verktøy.

– Holdningene må begynne hos toppledelsen. EFO-direktør Frank Jaegtnes fastslo at kåringen av Elektrokvinnen skal bli en årlig begivenhet.

15 prosent bedre ytelse

At det kan lønne seg å rekruttere og ta vare på kvinner i bransjen, hadde markedsdirektør Ida Thorendahl i EFO funnet en bekreftelse på i en rapport fra McKinsey.

– Selskaper som arbeider aktivt med kjønnsbalansen, har 15 prosent bedre ytelse enn de som ikke har oppmerksomhet på dette.

Juryen besto av Loveleen Rihel Brenna (Seema), Jan Grønbech (dCompany og tidligere Country Manager i Google Norge),
Frank Jaegtnes (EFO) og Ida Thorendahl (EFO).

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.