Skanbatts første deltagelse på Eliaden

Skanbatts første deltagelse på Eliaden

Dette er vår første deltagelse, så vi er veldig spente på hva som møter oss. Men samtidig gleder vi oss veldig til å vise fram produktene og fortelle om batterienes muligheter som en del av energikretsløpet i alle typer bygg, sier salgssjef Tom André Myrland

Batterilagring vil være en naturlig del av energikretsløpet i fremtidens bygg. Det ønsker Skandinavisk Batteriimport – Skanbatt – å fortelle om under Eliaden 2024.

– Dette er vår første deltagelse, så vi er veldig spente på hva som møter oss. Men samtidig gleder vi oss veldig til å vise fram produktene og fortelle om batterienes muligheter som en del av energikretsløpet i alle typer bygg, sier salgssjef Tom André Myrland.

Skanbatt har vokst til å bli en av Norges mest fremtredende aktører innen import og distribusjon av batterier og batterirelatert utstyr. Fra 2016, da selskapet endret navn og spisset satsingen, har den årlige omsetningen mer enn firedoblet seg. Spesielt batteriløsninger i hytter og campingvogner har vært et viktig satsingsområde, og som har gitt dem en stor markedsandel.

Hovedlageret ligger strategisk til i Kristiansand, men de har også lager i Oslo for å kunne betjene kunder i hovedstaden raskt og effektivt.

Viktig i grønn satsing

En god del av den eksepsjonelle veksten de siste årene, kan også knyttes til det sterke samfunnsfokuset på energieffektivisering og grønn energi.

– Ja, batterier er et av de viktigste elementene i den grønne satsingen, ved at man kan lagre og bruke strøm etter behov og med det redusere kostnadene knyttet til strøm og nettleie. I tillegg sikrer det fortsatt drift av kritiske funksjoner ved strømbrudd.

– Spesielt på næringsbygg, kontorbygg, helsebygg etc, vil det kunne få alvorlige konsekvenser om strømmen ble borte over lengere tid. En batteriløsning, sikrer at det ikke skjer.

Å bruke batterier i samspill med solceller, gir naturligvis en ekstra dimensjon til solenergiproduksjonen ved at det gjør det mulig å benytte den egenproduserte strømmen når det er mest hensiktsmessig.

– Vi leverer hybridløsninger tilpasset kundens behov, enten det er til større næringsbygg, landbruk, hytte eller hus, sier han.

Nye relasjoner

Selskapet besluttet tidligere i høst å stenge salget til privatkunder, og har nå 100 prosent fokus på B2B-segmentet. Det vil si at salget blir ivaretatt av forhandlere og samarbeidspartnere.

– Derfor håper vi Eliaden 2024 vil gi oss nye relasjoner vi kan bygge videre på, og som er god butikk for begge parter. Stadig flere ser verdien i å ha lagringsmuligheter, så dette er et produkt som vil bli stadig mer etterspurt i tiden framover. Om det i tillegg vil komme intensiver fra myndighetene om subsidiering av batterier på lik linje med solceller, kommer markedet virkelig til å ta av. Vi ønsker å nå de installatørene som vil ta sin del av den kaken!

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.