Slår et slag for flere kvinner på Eliaden

Slår et slag for flere kvinner på Eliaden

Fra v Mari Stormark Helland, Henriette Thorsen og Heidi Lie fra Montørjentene

Jenter & Teknologi og Montørjentene kommer og vi kårer Elektrokvinnen 2022 på Eliaden 2022.

– Hele elektrobransjen ønsker å øke kvinneandelen, men da må de også la kvinnene få mulighet til å oppdatere seg faglig og møte andre bransjekolleger når bransjen samles. Vi vet fra tidligere år at det er alt for få kvinnelige besøkende på messen og oppfordrer bedrifter å tilrettelegge spesielt for fagkvinner å besøke Eliaden i år, sier markedssjef for Eliaden, Sølvi Aasen. I samarbeid med Jenter og Teknologi inviterer Eliaden samtlige jenter i ungdoms- og videregående skoler slik at de får innblikk i de spennende studie- og karrieremulighetene som finnes i bransjen.

Hver dag blir det arrangert liveshow, hvor unge, kvinnelige rollemodeller fra bransjen vil fortelle om hvordan det er å studere og jobbe med yrkes- og realfag, teknologi og IT.

Montørjentene kommer
Det første man møter ved inngangen til Eliaden 2022 er standen til Montørjentene. Her vil jenter som allerede jobber i bransjen stå klare for å slå av en prat og fortelle om den spennende arbeidshverdagen sin. De deler også ut give-aways til alle kvinnelige besøkende. – Vi gleder oss stort til å treffe mange jenter og gutter i bransjen. Mangfold er viktig for bransjen og den videre utviklingen i faget og bransjen vår, sier Heidi Lie fra Bravida og Montørjentene.

På Eliaden arrangeres det seminarer, åpne scener og faglige innlegg som er akkurat like aktuelle for alle i bransjen uansett kjønn. Se programmet her. Videre kjører blant annet Eaton og ELKO et eget VIP-opplegg hvor de inviterer kvinner i bransjen til omvisning på sin stand. Meld deg på Eaton. Meld deg på ELKO.

Elektrokvinnen 2022

En av eierorganisasjonene, Elektroforeningen EFO, setter også kvinner i fokus med kåring av Elektrokvinnen 2022 torsdag 2. juni. Denne kåringen skal bidra til å løfte fokus mot mangfold, kjønnsbalanse og likestilling innad i elektrobransjen. Se de finalistene her.

– Det er viktig for oss å løfte frem heltene og forbildene i bransjen. Vi ønsker flere kvinner velkommen, men har fremdeles en lang vei å gå, sier Ida Thorendahl, markedsdirektør i Elektroforeningen EFO. Seminar om mangfold og kjønnsbalanse og kåring av Elektrokvinnen 2. juni.

– Eliaden er stedet der bransjen vår viser seg frem. Det er her vi har muligheten til å hylle de gode forbildene. Bli med – gratis inngang!

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.