Solar Eliten vil ha hovedfokus på SolRoof

Solar Eliten vil ha hovedfokus på SolRoof

SolRoof ble første gang presentert under Bygg Reis Deg i oktober, og skapte stor begeistring. Foto: Solar Eliten.

Solar Eliten Norge AS ble stiftet i juni 2023, primært for å satse på integrerte solcelletak. Systemet «SolRoof» er fullt integrert i takbelegg i resirkulert stål, og har allerede skapt stor oppmerksomhet for både design og løsninger. – Vi søker forhandlere over hele landet, og har tro på at Eliaden 2024 vil bidra til at vi får et godt fotfeste i markedet, sier selskapets daglig leder Jørgen Toppe Aarlie.

SolRoof ble første gang vist fram under Bygg Reis Deg i oktober, med svært positive tilbakemeldinger, forteller Aarlie.

– For det første er det mange som er begeistret for at det endelig kan bygges vakre solenergitak. Med vårt system er hele takflaten tett og gir en enhetlig form, uten risiko for at det skal trenge vann ned i undertaket. Det gir også ubegrensede muligheter for arkitekter til å skape den ønskede visuelle effekten. Systemet er i tillegg raskt og lett å legge og tåler både vind- og snølast.

Brannsikkerhet

Også brannsikkerheten er blitt løftet fram av mange elektrikere.

– Med et takbelegg i stål og invertere festet i gavlen og ikke i selve taket, er det ingenting som kan ta fyr. Det vil si at det egner seg ekstra godt i bygg hvor mennesker overnatter.

I og med at systemet er basert på «grønt» stål i tillegg til at det produserer kortreist energi, gir det bygget et svært gunstig klimaavtrykk.

Konkurrerer ikke på pris

Aarlie er klar på at SolRoof ikke konkurrerer med de tradisjonelle solcellepanelene på pris. Her er det lagt vekt på estetikk, funksjonalitet, sikkerhet og varighet (30 års garanti). Et helt annet produkt, påpeker han.

– Denne løsningen er myntet på nye bygg og i bygg der det skal legges nytt tak. Jeg er sikker på at SolRoof vil være et alternativ for innovative og klimabevisste utbyggere, både private og offentlige, som gir et stort forretningspotensial for våre forhandlere. Vi skal bygge et forhandlernett over hele landet, og gleder oss til å treffe elektrobransjen under Eliaden 2024

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.