Solenergiselskaper stiller ut på 1 000 m2 

Solenergiselskaper stiller ut på 1 000 m2 

Solar Eliten Norge presenterte SolRoof-løsningen første gang på Bygg Reis Deg i fjor. Solcellene passer både i nybygg og rehabiliteringsprosjekter  Foto: Solar Eliten 

– De siste årene har det vært en sterk vekst på solenergimarkedet i Norge. Derfor er vi ikke overrasket over den store interessen blant solenergiselskapene for å delta på Eliaden 2024 i slutten av mai, sier prosjektdirektør Svein Bogerud Arnesen i Eliaden.

Sak først publisert i Elmagasinet

– Vi er svært glade for å ha de på plass. Denne gruppen skal presentere sine produkter og løsninger på et utstillingsareal på rundt 1 000 m2 . Med Solcelle-spesialisten, Solcellekraft, Uexpo International Exhibition Service Co. Ltd., HK Huizhan Int Group LTD, Aiko Energy, Solar Eliten, Sunwind Gylling, BlueTec og Solar Technologies Scandinavia på utstillerlisten, kan de besøkende oppdatere seg på teknologiutviklingen på dette området. Dessuten er det mange andre utstillere som tilbyr produkter til solcelleanlegg.  

– Med tanke på at Norge ligger langt etter andre nord-europeiske land på dette området, spår ekspertene at markedet vil fortsette å vokse her i landet. Solenergiselskapene skal dessuten gjennomføre aktiviteter og kurs for å øke kompetansenivået hos sine kunder. Problemstillinger rundt satsingen på solenergi blir også tema på åpningskonferansen.  

Større enn i 2022

Bogerud Arnesen forteller at utstillingsarealet allerede er større enn på Eliaden 2022.  

– Med tanke på at drøyt 90 prosent av plassen er solgt, begynner det å haste for selskaper som ikke har meldt seg på. 

Solroof

Daglig leder Jørgen Toppe Aarlie i Solar Eliten Norge håper at deltakelsen på Eliaden 2024 skal bidra til at selskapet får et godt fotfeste i markedet.  

– Vi satser hovedsakelig på integrerte solcelletak. Med vår «SolRoof»-løsning er hele takflaten tett, uten risiko for at det kommer vann i undertaket. Dette gir også muligheter for arkitekter til å skape den ønskede visuelle effekten. Løsningen som er enkel å legge, tåler både vind- og snølast. 

– Med et takbelegg i stål og invertere festet i gavlen og ikke i selve taket, er det ikke noe som kan brenne. Siden løsningen er basert på resirkulert stål, i tillegg til at det blir produsert kortreist energi, får bygget et gunstig klimaavtrykk. Med SolRoof er det lagt vekt på estetikk, funksjonalitet, sikkerhet og en varighets-

garanti på 30 år.  

– Løsningen passer både til nybygg, og rehabiliteringsprosjekter der det skal legges nytt tak. Vi skal bygge et forhandlernett over hele landet. Derfor gleder vi oss til å treffe elektrobransjen på Eliaden 2024. 

Gasellevinner

Også Solcellekraft, som ble Gaselle-vinner i region vest i Dagens Næringsliv sin kåring av de raskest voksende bedriftene i Norge i fjor, deltar på Eliaden. Selskapet, som leverer solcelleanlegg til både boliger og næringsbygg, fikk i 2022 en omsetningsvekst på mer enn 500 prosent. 

– Vi er stolte av å bli kåret til Gaselle. Siden starten i 2017 har vi levert mer enn 2 100 anlegg, sier daglig leder Nils-Arne Lie.  

– Med rekordhøye strømpriser i fjor fikk mange øynene opp for sparepotensialet med å produsere solenergi. Dessuten har det vært en katalysator for mange som ønsker å bidra mer aktivt i det grønne skiftet. Målsettingen er å vokse i takt med markedet både i Norge og Norden, der den årlige veksten er ventet å ligge på 20-50 prosent. 

Satser i Norge

Yueqi Wang, salgsansvarlig i det kinesiske energiteknologiselskapet Aiko Solar, forteller at de skal satse i Norge.  

– Vi deltar på Eliaden for å gjøre oss kjent. Siden messen samler hele elektrobransjen er det naturlig å bruke denne som et springbrett.  

Aiko Solar er kanskje mest kjent som en ledende aktør på PERC-teknologi. De siste årene har selskapet satset på å utvikle egne solceller basert på All Back Contact (ABC)-teknologi. Kort fortalt optimaliserer denne energiopptaket med å fjerne metallrutene som hindrer sollys, og plassere disse på baksiden av panelene. I fjor fikk selskapet den prestisjetunge prisen Red Dot Award for produktserien ABC Black Hole. 

– Hvert år bruker vi mange milliarder kroner på forskning og utvikling. Dette har resultert i verdensledende teknologi og produkter til solenergiproduksjon, som vi ruller ut globalt. Også i Norge, sier Yueqi. 

– Som en del av satsingen i Europa har vi bygget et logistikksenter i Nederland på 10 000 m2. Her kan vi levere på 1-6 dager. I fjor inngikk vi også en avtale med Libra Energy, som er den lendende solcelledistributøren i Europa. 

Avtalen med solcelledistributøren Libra Energy er et viktig ledd i satsingen til Aiko Solar på det europeiske markedet. På Eliaden 2024 skal sistnevnte vise sine produkter og løsninger 

Være nær kundene

Country Manager Ketil Johannessen i Malmbergs Elektriske forteller at solceller er et viktig satsingsområde. 

– På Eliaden i år skal vi presentere hele vår produktbredde på dette området, i tillegg til blant annet installasjonsmateriell og elbilladere. 

– Eliaden er en naturlig møteplass for oss. Her har vi vært med i mange år. På messen kan elektrofagfolk oppdatere seg på trender, produkter og teknologiutviklingen. 

Grønne elinstallatører

Teknisk sjef Alexander Haug i Sunwind forteller at selskapet er på Eliaden for å komme i kontakt med elinstallatører. 

– Vi har alt som trengs for å montere solceller på tak. Gjennom nettverket «Grønn Montør» har vi avtaler med mange elinstallatører i Norge. Her trenger vi flere. Vi hjelper også med å dimensjonere og planlegge anleggene. 

Viktig satsningsområde

Country Manager Ketil Johannessen i Malmbergs Elektriske forteller at solceller er et viktig satsingsområde. 

– På Eliaden i år skal vi presentere hele vår produktbredde på dette området, i tillegg til blant annet installasjonsmateriell og elbilladere. 

– Eliaden er en naturlig møteplass for oss. Her har vi vært med i mange år. På messen kan elektrofagfolk oppdatere seg på trender, produkter og teknologiutviklingen. 

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.