Vil gjøre bygg om til mini-kraftverk

Vil gjøre bygg om til mini-kraftverk

Leder av Eaton i Norge og Norden, Jon Helsingeng, gleder seg til å treffe bransjen på Eliaden.

Fremtidens bygninger skal produsere og lagre energi – og være en integrert del av strømnettet.

Med god mat og drikke, fremtidsrettede løsninger og konkurranser med flotte premier, vil utstiller Eaton tiltrekke seg Eliaden-deltakerne for å presentere sin «Buildings as a Grid»-satsing. Et initiativ som handler om å knytte bygg tettere sammen med strømnett og optimalisere egen energiproduksjon og styring.

Med Eliaden (31. Mai – 2. Juni) bare noen dager unna har vi snakket med Eaton, energistyringsselskapet med over 92.000 ansatte globalt, er nemlig en av utstillerne som har størst stand på årets messe.

Administrerende direktør for Eaton Electric i Norge, Jon Helsingeng, forteller at nå gleder de ansatte seg til messe og møte kunder igjen.

– Hvorfor er det viktig for dere å være på Eliaden i år?

– Vi leverer elektroløsninger til blant annet byggeindustrien og installatør-selskaper gjennom de tradisjonelle elektrogrossistene. Disse viktige kundene møter vi på Eliaden hvor vi kan fortelle om og vise frem våre produkter og løsninger. 

– Hva er det som er viktig for installatørbransjen i året som kommer?

– Byggene blir mer og mer komplekse med alt fra energilagring og solceller til billadere og styringssystemer. Det skaper spennende muligheter for bransjen og betyr samtidig at kompetansen på disse områdene må videreutvikles.

– Hva tenker dere om det grønne skiftet?

– I Norge har vi få kommersielle bygg med solceller på taket, det finnes kun noen pilotprosjekter her og der. Trenden er imidlertid positiv, og vi tror stadig flere vil oppdage fordelene knyttet til kombinasjonen solceller og energilagring med avansert styring. Fremover vil flere bygg både produsere og lagre energi lokalt slik at man kan møte det varierende bruksmønsteret av energi gjennom hele døgnet. Dette blir viktig for å unngå effekttopper i strømnettet og for å møte krav om energieffektivisering.   

– Hva skal Eaton vise frem på Eliaden i år?

– Vår Building as a Grid-satsing. Som er en helhetlig tilnærming for å hjelpe eiere av bygg med å ta i bruk fremtidsrettede energiløsninger og systemer. Fremover vil bygg i enda større grad gå fra å kun hente energi fra nettet, til å bli viktige energiprodusenter som kan støtte og samhandle med strømnettet. Vår lagring- og styringsteknologi har en nøkkelrolle i denne utviklingen, som både kan redusere behovet for investeringer i kraftnettet, motivere til mer fornybar produksjon og bidra til å styrke nettets robusthet.

– Hva annet kan man vente seg å finne på deres stand?

– I tillegg til å ha fokus på fremtidsrettet energistyring i bygg, vil vi fortelle om og vise hvordan trådløs smarthusteknologi brukes i grunninstallasjoner i nye boliger, samt el-sikkerhetsløsninger som nye boligskap, UPSer og nødlys.

– Vi gleder oss til å treffe nye og kjente i bransjen igjen, og fortelle mer om vår nyeste teknologi og mulighetene det skaper for elektrobransjen. Vi har også en egen VIP omvising kun for damer i bransjen torsdag 2.juni. Det blir tre intense dager for oss. Vi blir å finne i hall D, på stand D02-11, avslutter en engasjert Helsingeng som selv skal stå på stand alle dagene.

Velkommen!

Om Eaton:

Eaton er en ledende virksomhet globalt med høy kompetanse på energistyringsteknologi og -tjenester. De leverer løsninger for kraftdistribusjon, kretsbeskyttelse, strømkvalitet, reservestrøm og energilagring, kontroll og automatisering, el-sikkerhet og miljøvennlige løsninger. Med en helhetlig tilnærming til deres tjenester, kanaler og digitale plattformer, hjelpe kunder over hele verden med å løse utfordringer innen styring av energi.

Eaton arbeider for å forbedre livskvaliteten og miljøet gjennom bruk av energistyringsteknologi og -tjenester. De tilbyr bærekraftige løsninger som lar kundene håndtere elektrisk, hydraulisk og mekanisk kraft – mer sikkert, effektivt og mer pålitelig. Eaton omsatte i 2020 for 17,9 milliarder dollar, og vi selger produkter til kunder i mer enn 175 land. Vi har ca. 92 000 ansatte.

For mer informasjon, besøk eaton.no.

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.