Volvo Penta viser fram sin nye BESS-baby på Eliaden

Volvo Penta viser fram sin nye BESS-baby på Eliaden

Det Sverige-baserte selskapet Volvo Penta satser på å ta en lederrolle i utviklingen av energilagrings-systemer

I fjor kunngjorde Volvo Penta sine ambisjoner om å posisjonere seg sterkt som systemleverandør til batteriprodusenter. Deres partnerskap med Aiab Energy AB viser at de virkelig mener alvor, og som har resultert i utvikling av et batterisystem med svært høy energitetthet og skredderstyrt styring.

Prototypen, som har skapt store forventninger, har du mulighet til å bli bedre kjent med på deres stand under Eliaden 2024. I tillegg til Aiab Energy, et kjent svensk selskap for reservekraftløsninger, har Volvo Penta tidligere inngått samarbeid med den italienske produsenten TechnoGen og investert i den USA-
baserte Utility Innovation Group (UIG). Alt som en del av satsingen i energilagringsmarkedet.

– Batterisatsingen er en del av Volvos strategi mot nullutslippssamfunnet og vår visjon om å bli verdensledende også innen bærekraftige kraftløsninger, forteller Volvo Pentas PR- og kommunikasjonssjef Melissa Zhuo. 
– I tillegg til undersystemer til BESS (battery energy storage systems) – markedet, omfatter strategien bruk av fornybar drivstoff som hydrogen, HVO og andre biodrivstoff i forbrenningsmotorer, elektrifisering av ikke-veibaserte kjøretøy og en satsning på brenselceller.  

Som en del av Volvo Group drar Volvo Penta nytte av den felles erfaringen, tekniske kunnskapen og logistikkinfrastrukturen til hele konsernet.  

Første deltagelse på Eliaden

Dette er Volvo Pentas første deltagelse på Eliaden, og Zhuo røper litt av det de ønsker å vise fram.

– Vi ønsker først og fremst å dele vårt tette samarbeid med Aiab Energy gjennom en BESS-løsning som inkluderer vårt undersystem bestående av – men ikke begrenset til: 

Batteripakken, som er en høyenergitetthet, høyeffektbatteripakke fra Volvo Groups elektromobilitetsplattform, avledet fra tunge applikasjoner. Den har en gunstig C-rate, som tillater rask og betydelig lading og utladning. Batterisystemene er energi- og effektoptimalisert for å møte forretningsmessige og operative krav, og kan skaleres fra én til hundrevis av megawattimer i energi.  

Et batteristyringssystem som er en kontrollarkitektur som drar nytte av kunnskapen til Volvo Group og er bygget i samarbeid med våre kunder for sømløs integrering med batterilagringssystemet for energistyring.  

Termisk styringssystem: Inkludert pumper, radiatorer, aktivt kjøleenhet og varmeapparat for høy funksjonalitet i ulike tøffe miljøer.  

Batteriovervåkingssystem for å sikre tidlig feildeteksjon, ha riktige deler til rett tid, maksimere oppetid og generell trygghet.  

Strømdistribusjonsboks og høyspenningskabler designet med sikkerhet som prioritet – en sikker kasse for høyspenningselektriske tilkoblinger. 

– Batterisatsingen er en del av Volvos strategi mot nullutslippssamfunnet og vår visjon om å bli verdensledende også innen bærekraftige kraftløsninger, forteller Volvo Pentas PR- og kommunikasjonssjef Melissa Zhuo. 

Vil inngå partnerskap

Batterisystemets egenskaper passer aller best for batterilagringsapplikasjoner der energitetthet er en prioritet – som for eksempel energiutnyttelse, lading og støtte for elbilinfrastruktur, frekvensrespons med en varighet på 1 time og midlertidig strømbehov.  

Volvo Penta tilbyr sine kunder en sterk partnerskapsmodell, og hjelper dem med å navigere i overgangen til et elektrifisert samfunn, forteller Marcus Olsén, Volvo Pentas områdesalgssjef for Norden.  

– Batterilagring av energi vil spille en stadig mer sentral rolle i det moderne samfunn. Våre løsninger muliggjør mer effektive og bærekraftige måter å lagre energi fra fornybare kilder som sol og vind, og forbedre kritisk infrastruktur.  

– Vi håper deltagelsen vil skape nysgjerrighet og dialog med alle interesserte parter, og vi ser fram til å kunne dele vår kompetanse og løsninger. Målet er å inngå nye partnerskap og bistå dem til å oppfylle applikasjonsbehov innen batterilagringsystemer.  

– Batterilagring av energi vil spille en stadig mer sentral rolle i det moderne samfunn. Våre løsninger muliggjør mer effektive og bærekraftige måter å lagre energi fra fornybare kilder som sol og vind, og forbedre kritisk infrastruktur, forteller Marcus Olsén, Volvo Pentas områdesalgssjef for Norden. 

Sterk global tilstedeværelse

Volvo Penta har en sterk global tilstedeværelse, og spesielt i Norden kan selskapet tilby en godt innarbeidet og velfungerende støttestruktur.  

– Det norske og nordiske markedet beveger seg raskt innen batterilagring av energi, som er et resultat av landenes ambisiøse planer for elektrifisering og gunstige reguleringsmiljøer, samt stor satsing på kompetanse og innovasjon. I sum gir det stort behov for batterilagrings-løsninger, hvor vi ønsker å ta en
ledende rolle, sier Olsén.  

Begge gleder seg til å fortelle mer om hva de kan tilby det norske og nordiske markedet under Eliaden i mai.  

– Vi sees på stand C01-42!  

Les mer om følgende emner:

×

Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter.